7 bästa tipsen när du gör egna klämmisar

Av Svensson André
Klämmis med citron som konserveringsmedel
  1. Skriv upp innehållet i påsen innan du häller upp den. Det är mycket lättare att skriva på en tom påse än en full.
  2. Tillsätt ca 1 tesked citronsaft som konserveringsmedel i dina klämmisar så håller de sig bättre.
  3. För tjock konsistens? Tunna ut den genom att addera äppelmos och/eller vatten.
  4. Grönsaker och gryn måste kokas en stund för att funka i klämmispåsar. Planera för det eller använd rester från övrigt matlagande.
  5. Gör storkok och frys ned! De flesta klämmisar går utmärkt att frysa ned. Undvik dock klämmisar innehållande mejeriprodukter för att undvika grynighet.
  6. Blanda frukt och grönsaker för att få en mer matig klämmis. Frukten står för sötma och grönsakerna för vitamintillskott.
  7. Börjar dina bananer bli bruna och fula? Hacka upp dem i mindre bitar, frys in och ta fram när det är klämmisdags!

Behöver du återanvändningsbara påsar till dina klämmisar?
Efter att ha provat åtskilliga sorter har vi på klämmis.se bra erfarenhet av klämmispåsar. Klämmispåsar som uppfyller de strängaste av krav, både på användarvänlighet, pris och livsmedelssäkerhet hittar ni hos My Little Meal

Refillklämmispåsar