Blåbärs- och spenatklämmis med äpplemos

Av Svensson André
spenat för klämmispåse

En riktigt lättlagad klämmis som går snabbt att göra men innhåller massor av nyttiga vitaminer och mineraler. Äpplemoset är sött och gör det enklare att få i den lille bladgrönsaker som spenat i detta fall.

Så här gör du:

För ca 3-4 portioner

350 gram färska blåbär (frysta går också bra)

5 dl spenatblad

2.5 dl äpplemos

För extra smak kan du prova att tillsätta 1/2 tesked kanel

Bland ihop alla ingredienser i en mixer och portinera ut i dina refillklämpåsar. Är konsistensen för tjock så är det bara att tillsätta lite vatten.

Observera att detta recept endast lämpar sig för barn över 1 år pga livsmedelsverket rekommendation att inte ge små barn gröna bladgrönsaker.

Hoppas detta recept går hem och ge gärna feedback på hur ditt barn upplevde receptet!

Går fint att frysa och håller sig isåfall i upp till 3 månader. Vid förvaring i kylskåp bör purén konsumeras inom 3 dagar.

Kolla gärna in detta recept som också innehåller spenat!


Behöver du återanvändningsbara påsar till detta recept?
Efter att ha provat åtskilliga sorter har vi på klämmis.se tagit fram en klämmispåse som uppfyller de strängaste av krav, både på användarvänlighet, pris och livsmedelssäkerhet
Du hittar dem här.

Refillklämmispåsar