Klämmis av aprikos och dadlar

Av Svensson André
aprikoser redo att göra klämmis av

Blötlägg aprikoser och urkärnade dadlar i minst 1 timme. Häll inte bort vattnet. 

Laga en portion gröt enligt recept på paketet och låt den svalna. Mixa aprikosen och dadlarna till en pure’ och tillsätt lagom mycket av vattnet för att få rätt konsistens. Blanda gröten med purén i önskad proportion (ca 1/3 brukar jag ta) till en bra konsistens. Blir det tjockt så går det alltid att späda med lite vatten. Fyll en klämmis och låt barnet väl smaka! Purén som blir över kan du slänga in i frysen och ha till gröt vid senare tillfälle. 


Behöver du återanvändningsbara påsar till detta recept?
Efter att ha provat åtskilliga sorter har vi på klämmis.se tagit fram en klämmispåse som uppfyller de strängaste av krav, både på användarvänlighet, pris och livsmedelssäkerhet
Du hittar dem här.

Refillklämmispåsar